Home Over mij

Sinds mijn afstuderen als klinische psychologe in 2010, leidde mijn professioneel pad me langs verschillende settings. Zo gaf ik tijdens mijn stage therapie aan kinderen en jongeren in een Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg. Daarna werkte ik een aantal jaren als psycholoog en gezinsbegeleider in de Bijzondere Jeugdzorg.

2014 werd op persoonlijk vlak een bijzonder jaar. Ik zou in september voor het eerst mama worden, maar door een vroegtijdige bevalling werd mijn dochtertje reeds in juni geboren. Een emotionele rollercoaster. Het raakte me hoe weinig gespecialiseerde ondersteuning er was.
In 2016 werd ons leven opnieuw door mekaar geschud door de moeizame zwangerschap van mijn tweede dochter. Door omstandigheden werd ik getuige van een hele waaier aan verhalen van andere ouders die op hun eigen manier op heftige dingen botsten in het (prille) ouderschap. Het moet toen ongeveer zijn, dat ik naar mijn gevoel niet anders kon dan deze ervaringen te vertalen naar een nieuwe professionele uitdaging.

Zo werd Baker geboren.

Intussen werd ik 2021 mama van een derde dochter en ben ik blij om balans te mogen zoeken tussen de levendige chaos thuis en de rust van mijn therapieruimte.

 

Vanwaar de naam Baker?

Tot begin 20ste eeuw was het beroep van “baker” heel gekend. Het was een soort kraamverzorgster, die heel dicht bij gezinnen stond om hen – als een rots in de branding – met raad en daad bij te staan tijdens de periode van zwangerschap en kraamtijd. Toen ikzelf op een aantal zaken botste in het prille ouderschap, raakte het mij dat die laagdrempelige en verbindende hulp vroeger zo vanzelfsprekend was en nu een stuk verloren leek gegaan. Toen ik op het bestaan van dat oude beroep botste, was de naam Baker zodoende een mooi vertrekpunt voor mijn eigen verlangen iets te betekenen voor jonge ouders.