Home Over mij

In 2010 studeerde ik af als psycholoog aan de Universiteit Gent. Ik werkte enkele jaren in bijzondere jeugdzorg, vatte een postgraduaat in de oplossingsgerichte therapie aan en werd mama. Onze dochter werd onverwacht veel te vroeg geboren en onze wereld stond stil. Ik zette professioneel alles even on hold en nam tijd voor ons gezin. Nadat ook mijn tweede zwangerschap zeer moeizaam verliep, besloot ik deze intense emoties te vertalen naar een nieuwe professionele uitdaging.

fullsizeoutput_604f
Vorming en opleidingen

Ons verhaal

In de lente van 2014 zette Nona onze wereld op haar kop. Na amper 29 weken veilig in mijn buik besloot ze veel te klein en kwetsbaar aan haar avontuur op deze wereld te beginnen. We werden overspoeld door een intens gevoel van liefde, maar voelden meteen ook zoveel onzekerheid en machteloosheid. Het is soms moeilijk te omschrijven voor je omgeving wat je voelt op deze momenten, laat staan wat je nodig hebt.

Ik miste iemand die ons professioneel kon bijstaan tijdens deze woelige periode.

Als mama werd deze realiteit deel van ons verhaal en ook als therapeut liet het me niet meer los. Ik verdiepte me verder in thema’s rond ouderschap en geboorte. Zo werd enkele jaren later Baker geboren.

 

 

Professionele achtergrond

Als oplossingsgericht en narratief therapeute is mijn uitgangspunt steeds jullie eigen visie op ouderschap en de sterktes die jullie bezitten. Therapie kan mensen sterken om stappen te zetten die passen bij wat kostbaar voor hen is en bij wie zij willen zijn. Therapie kan een veilige plek zijn om op verhaal te komen, om verhalen te construeren die je sterker maken en je terug in je waarde plaatsen. Samen zoeken we uit wat en wie je daarbij kan sterken. Mijn huidige opleiding creatieve methodieken helpt me om naast het spreken ook andere manieren van communiceren een plaats te geven in consultaties.

Ik ben vanuit mijn stage en persoonlijke ervaring thuis in Mindfulness, een achtergrond die bij uitstek inzetbaar is bij bepaalde stressklachten of piekeren. Daarnaast heb ik me vanuit therapeutisch standpunt verdiept in alles wat met prematuriteit, zwangerschap en kraamtijd te maken heeft. Ter aanvulling schoolde ik me bij in de lactatiekunde en ben ik sinds enkele jaren ook draagconsulent.

Ik sta naast jullie zodat jullie – zelfs in moeilijke tijden – kracht, rust en evenwicht kunnen vinden.

 

Als therapeut ben ik officieel erkend door de Belgische Psychologencommissie.
Als draagconsulent ben ik lid van de Draagconsulenten Vlaanderen vzw.