Sunshine please!
Vandaag liet het zonnetje zich een paar keer van zijn beste kant zien en dus ideaal om mijn winterblues definitief de deur te wijzen! Omdat ik voelde dat het nodig was trakteerde ik mezelf op wat extra vitamine D en een gezonde blos. Ook voor de kindjes was het heerlijk om een dutje in open lucht te doen en zo te bekomen van een leuk, maar vermoeiend, paasweekend. Het was een beetje risky, want het weer was wisselvallig, maar we waren net voor een plensbui weer thuis en konden genieten van het beste deel van de dag (je hebt zo van die dagen dat alles meezit)!
Het was daarnaast de perfecte gelegenheid om de laatste aanwinst van mijn dragerscollectie – een EmeiTAI – eens grondig uit te testen.
Emei watte??
In de late herfst van 2017 lanceerde Emeibaby zijn nieuwe draagzak, de EmeiTAI.
Voor wie Emeibaby niet kent: een draagsysteem, ontworpen door een Oostenrijkse mama, dat het gemak van een draagzak combineert met het comfort van een draagdoek door een uniek systeem met ringen. Kort samengevat: de drager is gemaakt van draagdoekstof en onderaan is er stof voorzien om de zitbreedte steeds mooi van knie tot knie te laten lopen (zoals je kan zien op de foto). Hierdoor kan je het rugpand perfect aanpassen aan de grootte van je kindje en zorgen dat ze steeds breed ondersteund worden aan hun beentjes.
Nu, enkele jaren later, is er de EmeiTAI: een variant waarbij je nog meer het knoopgevoel krijgt door twee af te knopen doekbanen. Bij de originele Emeibaby Carrier loopt een strook stof van de ene naar de andere ring en steek je de overgebleven stof na het aanspannen vast zodat ze niet in de weg zit (ze heeft geen verdere functie meer).
Bij de EmeiTAI heb je echter twee banen stof die je na het aanspannen, zoals bij een echte mei tai, onder de poep laat kruisen en achter je rug vastknoopt. Daarna kan je eventueel de doekbanen nog uitspreiden over het zitvlak van je baby. Dit alles zorgt ervoor dat je nog extra ondersteuning hebt.
We like!
Ik ben echt fan van deze drager. Doordat hij een wrap conversion is (helemaal gemaakt uit geweven draagdoekstof) zit hij heerlijk knus en zacht.
Na verschillende testrondes kan ik zeggen: meer dan goedgekeurd!
- Een voordeel t.o.v. de EmeiBaby: De extra ondersteuning van de doekbanen ontlastte mijn schouders meer waardoor alles ook na lang wandelen comfortabel bleef.
- Een voordeel t.o.v. andere draagzakken: Het unieke EmeiBaby aanpasbare buideltje dat voor een prachtige ergonomische houding zorgt voor groot en klein (baby’s graag knietjes hoger dan de billetjes, bij oudere peuters en kleuters wil je dat de beentjes minstens in een hoek van 90° ondersteund worden)
- Een voordeel t.o.v. een doek: Doordat je de EmeiTAI enkel de eerste keren moet afstellen aan de beentjes kan je hem daarna net als elke andere draagzak in 1-2-3 aandoen en krijg je er ook wriemelende peutertjes vlot in.
- Andere voordelen: volledig uit draagdoekstof (extra luchtig en comfortabel), perfect fit adjusters (de gespjes aan de bovenkant van het rugpand die zorgen voor een mooie pasvorm), …
Het comfort van mijn dochter meet ik af aan de tijd die ze nodig had om in te dommelen: exact 7 minuten… Het dutje duurde vervolgens een dik uur en ze werd supervrolijk wakker. Omdat we nog niet thuis waren bleef ze er zowaar met plezier nog een kwartiertje inzitten ook.
Besluit: voor wie een draagzak overweegt is hij zeker eens het proberen waard! Je hebt hem al vanaf een € 160 in baby versie (te gebruiken vanaf de geboorte) en de toddler versie is te gebruiken tot lang in de kleutertijd. Wie wil kan hem zeker eens komen testen tijdens een draagconsult.
Filmpje Emeibaby vs. EmeiTai
Hieronder zie je heel helder het verschil tussen een EmeiBaby en EmeiTAI.
In het filmpje is de EmeiTAI er eentje met een af te knopen buikband (zoals een echte mei tai), ik heb de versie met buckle of gesp (zoals een standaard draagzak). Maar ook met gesp heeft de EmeiTAI een rechte, soepele buikband t.o.v. de voorgevormde C-vormige (à la Tula, Manduca, Flexia …) van de EmeiBaby. Of je dat een pluspunt vindt, hangt wat af van je persoonlijke voorkeur en lichaamsbouw. Hiervoor moet je echt passen. Maar het is wel een belangrijk punt om mee te nemen, want als een buikband niet goed zit kan dat bij lang dragen voor last zorgen.