Home Dragen Daar is de lente (en de Emeitai)

Daar is de lente (en de Emeitai)

3 april 2018

Sunshine please!

Vandaag liet het zonnetje zich een paar keer van zijn beste kant zien en dus ideaal om mijn winterblues definitief de deur te wijzen! Omdat ik voelde dat het nodig was trakteerde ik mezelf op wat extra vitamine D en een gezonde blos. Ook voor de kindjes was het heerlijk om een dutje in open lucht te doen en zo te bekomen van een leuk, maar vermoeiend, paasweekend. Het was een beetje risky, want het weer was wisselvallig, maar we waren net voor een plensbui weer thuis en konden genieten van het beste deel van de dag (je hebt zo van die dagen dat alles meezit)!

Het was daarnaast de perfecte gelegenheid om de laatste aanwinst van mijn dragerscollectie – een EmeiTAI – eens grondig uit te testen.

Emei watte??

In de late herfst van 2017 lanceerde Emeibaby zijn nieuwe draagzak, de EmeiTAI.

Voor wie Emeibaby niet kent: een draagsysteem, ontworpen door een Oostenrijkse mama, dat het gemak van een draagzak combineert met de aanpasbaarheid van een draagdoek door een uniek systeem met ringen. Kort samengevat: de drager is gemaakt van draagdoekstof en onderaan is er stof voorzien om de zitbreedte steeds mooi van knie tot knie te laten lopen (zoals je kan zien op de foto).

Nu, enkele jaren later, is er de EmeiTAI: een variant waarbij je nog meer het knoopgevoel krijgt door twee af te knopen doekbanen. Bij de originele Emeibaby Carrier loopt een strook stof van de ene naar de andere ring en steek je de overgebleven stof na het aanspannen vast zodat ze niet in de weg zit (ze heeft geen verdere functie meer).

Bij de EmeiTAI heb je echter twee echte uiteinden stof die je na het aanspannen, zoals bij een echte mei tai, onder de beentjes laat kruisen en achter je rug vastknoopt. Daarna kan je eventueel de doekbanen nog uitspreiden over het zitvlak van je baby. Dit alles zorgt ervoor dat je nog extra ondersteuning hebt.

We like!

Op de foto hieronder was mijn dochter helaas al bezig aan een stevig ontsnappingsmanoeuvre waardoor ze niet meer ideaal zit. Hoe dan ook: eigenlijk is deze drager net fantastisch omdat je heel goed een mooie M-houding kan bekomen (de meest ergonomische positie waarbij de knietjes hoger dan het poepje zitten).

Na anderhalf uur wandelen met een peuter van een dikke tien kilo op m’n buik kan ik zeggen: ik ben fan van de EmeiTAI!

  • Een voordeel t.o.v. andere draagzakken: De extra ondersteuning van de doekbanen ontlastte mijn schouders waardoor alles ook na lang wandelen comfortabel bleef.
  • Een voordeel t.o.v. een doek: Doordat je de EmeiTAI bij het aandoen snel vast klikt, is hij perfect compatibel met mijn dochter die ‘peuterpuberteit-gewijs’ nogal rebelleert wanneer ze in een doek of drager gewurmd wordt (tragisch voor een mama die draagconsulent is, I know!).

Het comfort van mijn dochter meet ik af aan de tijd die ze nodig had om in te dommelen: exact 7 minuten… Het dutje duurde vervolgens een dik uur en ze werd supervrolijk wakker. Omdat we nog niet thuis waren bleef ze er zowaar met plezier nog een kwartiertje inzitten ook.

Besluit: voor wie een draagzak overweegt is hij zeker eens het proberen waard! Je hebt hem al vanaf een € 160 in baby versie (te gebruiken vanaf de geboorte). Wie wil kan hem zeker eens komen testen tijdens een draagconsult.

Hieronder vind je een filmpje dat heel helder een Emeibaby carrier met een EmeiTAI vergelijkt.

Leave a Comment