Home Draagconsult

Draagconsulten

Misschien wist je altijd al dat je je kindje wou gaan dragen, maar evengoed sprak het je minder aan en overweeg je het nu uit praktische noodzaak. Misschien heb je helemaal geen idee en wil je gewoon weten of het iets voor jullie is. Iedereen is welkom!

Het ruime aanbod doeken en dragers kan overrompelend zijn. Naast de uiteenlopende draagsystemen, zijn er heel veel merken met allemaal unieke accenten. Daarnaast heb je misschien een bepaald budget voor ogen of moet je drager tegelijk voor verschillende leeftijden kindjes te gebruiken zijn. Ook de stijl of de feel van een drager kunnen je keuze beïnvloeden. Het gaat er vooral om dat je een drager vindt die bij jullie past zodat je hem met plezier gebruikt.

Hoe een draagconsult verloopt is afhankelijk van je vraag. Je krijg van mij een vragenlijstje op basis waarvan ik onze afspraak kan voorbereiden. Op het consult zelf heb ik steeds mijn draagpoppen bij zodat je met een gerust hart kan oefenen.

Verkennend consult

Wat zijn de voor- en nadelen van dragen? Wat is belangrijk in ergonomisch dragen? Wat bestaat er allemaal?

Samen kijken we naar jullie wensen en noden. Test verschillende soorten en merken van dragers en/of doeken uit en ga naar huis wetende wat wat bij jullie past en hoe je het correct gebruikt.

Knoop consult:

Je wil een specifieke draagwijze of knoop onder de knie krijgen. Ik leer je de kneepjes van het vak tot in detail en achteraf krijg je een samenvatting van wat we deden inclusief handige geheugensteuntjes.

Ook voor wie al meer ervaring heeft, maar de puntjes op de i wil zetten om nog comfortabeler te kunnen dragen.

Pasconsult:

Je wil een draagzak aanschaffen en hebt geen idee wat bij jullie past? Je hebt een drager maar hij voelt niet comfortabel?

We overlopen samen de aandachtspunten bij de keuze voor een drager en passen verschillende systemen. Je eindigt met een of meerdere favorieten die helemaal bij je passen.

Workshop:

Je wil samen met enkele vriend(inn)en leren dragen? Dat kan! Contacteer me gerust voor meer info.

Ook voor crèches en onthaalouders is er een speciaal aanbod.

Prijs

Voor een draagconsult geldt een uurtarief van € 50 (bij kortere of langere consulten komt dat neer op € 12,5 per kwartier).

Workshops kosten € 75/uur (excl. BTW). Hierin zit alle materiaal inbegrepen.

Bij een consult op verplaatsing wordt binnen Gent standaard € 5 gerekend (incl. parkeerkosten).

Verplaatsingskosten buiten Gent worden berekend volgens het standaard kilometertarief van  € 0,35/km.