Home In een notendop

Een rustpunt voor ouders.

Moeder of vader worden is ingrijpend. Het is een overgangsfase die een mens voor vele uitdagingen stelt. Nieuwe evenwichten in relaties moeten worden gezocht, het is vaak echt zoeken hoe je ook jezelf kan blijven in een periode van veel ‘zorgen voor’. Soms zijn er nog extra zorgen door een vroeggeboorte, een baby’tje dat veel huilt, lastige herinneringen die door deze tijd extra dicht voelen, negatieve gedachten die zich meer en meer opdringen… Het kan maken dat je je overspoeld en eenzaam voelt.

Als therapeute (i.o.) werk ik vooral vanuit een systeemtheoretisch kader, met een voorliefde voor de narratieve zienswijze. Dit vul ik graag aan met inspiratie uit de oplossingsgerichte en creatieve therapie.

Dat wil zeggen dat ik graag naast cliënten sta, en mijn positie vooral als een klankbord beschouw. Samen zoeken we naar manieren om helpend te kijken naar wat moeilijk loopt, met daarnaast ook aandacht voor de unieke sterktes en waarden die iemand bezit. We verkennen samen wat nu lastig is, en wat dan in de plaats mag komen. Praten is hierbij de voornaamste taal, maar indien dat comfortabel voelt, kan het een meerwaarde zijn om dit af en toe aan te vullen met collages, tekeningen, het gebruik van voorwerpen,… om te spreken over. Zo kan het ook boeiend zijn om andere stemmen binnen te brengen in de therapieruimte. Dat kan via brieven, gesprekken waarbij we iemand uitnodigen, …

Het is voor mij belangrijk dat je hier een veilige plek vindt om te zijn wie je bent, en samen te zoeken hoe je dat ook in je verdere leven kan zijn. In een eerste gesprek kunnen we samen kijken of je hier een plek kan vinden om samen deze zoektocht aan te gaan.