Home Samen naar huis

Zorg voor jezelf

Als je eindelijk samen met je baby naar huis mag, breekt een heel andere periode aan. Na een tijd van ‘geleefd worden’ en medische nabijheid, zijn jullie plots thuis en kan het voor je omgeving lijken of alles nu achter de rug is. Niet is minder waar. Het is een periode waarin je op emotioneel vlak nog veel moet verwerken. En omdat net op dat cruciale moment heel veel zorg wegvalt, kan je je als ouder best eenzaam voelen. Het is belangrijk om in deze tijd voldoende hulp in te schakelen en goed voor jezelf te blijven zorgen.

Zorg voor je baby

Een prematuur kindje kan voor mama’s en papa’s lang een ‘zorgenkindje’ blijven. Enerzijds is dit een logisch gevolg van de moeilijke start, anderzijds is het vaak zo dat er ook echt meer zorgen zijn. Een grotere kans op wiegendood, bepaalde medische aandoeningen, extra opvolging rond lichamelijke en mentale ontwikkeling,… Het zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen.

Dragen

Naast het kangoeroeën, kan het zowel voor ouders als voor een baby’s heerlijk zijn een draagdoek te gebruiken. Er zijn uiteraard belangrijke aandachtspunten t.o.v. het dragen van een op tijd geboren kindje. Ik specialiseerde me als draagconsulent in het dragen van premature baby’s en zorg dat je veilig aan de slag kan. Het dragen van je kindje is voor velen een mooie manier om opnieuw een sterke nabijheid te ervaren en als het ware de afgebroken zwangerschap terug een stukje in te halen. Ook voor de ontwikkeling van je kindje heeft het bewezen positieve gevolgen. Het vergt wat oefening, maar iedereen kan het leren.

Neem gerust vrijblijvend contact op of stel je vraag via mail.