Home Verschillende draagsystemen Mei Tai & half buckles

Mei Tai

Half buckle

De Mei Tai vindt zijn oorsprong in Azië. Letterlijk vertaald is het een drager met banden. Traditioneel is deze drager een vierkant of rechthoekig stuk (gewatteerde) stof met doekbanen aan de vier hoeken. Dankzij zijn populariteit, vind je er nu ook hier makkelijk vele variaties van: eentje smalle of brede schouderbanden, al dan niet met een gewatteerd paneel, met of zonder slaapkapje, … Opnieuw is het interessant om verschillende merken te testen om te voelen wat voor jullie werkt.

Daarnaast bestaan er de zogenaamde half buckle dragers. Dit zijn dragers die heel erg lijken op een Mei Tai, maar waarbij de heupriem volgens het systeem van een draagzak werkt. In plaats van doekbanen die je achter je rug knoopt, klik je je heupriem snel vast met makkelijk kliksysteem. Daarnaast behoud je het comfort van een drager uit draagdoekenstof en het voordeel dat je door de schouderbanen af te knopen perfect comfortabel en op maat van jou en je kindje kan dragen.

Half buckle systemen zijn, zoals het woord het zegt, draagzakken die deels uit een kliksysteem bestaan en deels af te knopen zijn. Ze zijn daarmee een beetje een kruising tussen een draagzak en een mei tai. Ik ben persoonlijk heel erg fan. Je hebt een heupriem met kliksysteem (of velcro) die je snel en stevig vastklikt en de schouderpanden knoop je snel af onder het de billetjes van je kindje. Een combinatie die eenvoud en comfort op een geweldige manier combineert.

Ook rugdragen kan uiteraard. Dan kruis je niet, maar knoop je als een rugzak. Veel mensen zijn er intuïtief snel mee weg (zelfs de mannen 😉 )! Klinkt het voorlopig nog een beetje Chinees? Kom gewoon eens uittesten en je merkt zo of het iets voor jou is!

Baker collectie Mei Tai & Half Buckles

Mei Tai

Babylonia ● BB-Tai ● katoen

Babylonia ● BB-Tai ● katoen

Met een bijpassende resizer om het rugpand helemaal op maat te maken van je kindje.

Waarde: € 110

Neko ● meh dai baby ● katoen

Neko ● meh dai baby ● katoen

Mei tai met verstevigde heupband en rugpand dat meegroeit van newborn tot ver in de peutertijd.

Waarde: € 120

Babylonia ● BB-Tai ● katoen

Babylonia ● BB-Tai ● katoen

Ouder model van de BB-Tai. Iets kortere doelbanen om af te knopen en verkleinsysteem met insert.

Waarde: € 110

Half buckle

Kokadi ● Tai Tai ● katoen

Kokadi ● Tai Tai ● katoen

Heerlijk zacht en comfortabel. Mooi aan te passen aan drager en kindje.

Waarde: € 150

Didymos ● Didyklik ● katoen

Didymos ● Didyklik ● katoen

Een drager met verstevigde heupband maar verder toch heerlijk comfortabel als een doek. Deze Didyklick is handig te verstellen in breedte en één van mijn persoonlijke favorieten.

Waarde: € 180

Storchenwiege ● draagzak ● katoen

Storchenwiege ● draagzak ● katoen

Eenvoudig in de goede zin van het woord. Vlot te gebruiken van de geboorte tot een jaar (maat 80).

Waarde: € 104

Tula ● half buckle ● katoen

Tula ● half buckle ● katoen

Lijkt heel erg op Tula’s Free to grow, maar dan met af te knopen schouderbanden wat heerlijk draagt en ook op de heup kan.

Waarde: € 150

Hoppediz ● Bondolino ● katoen

Hoppediz ● Bondolino ● katoen

Heupband met een stevige velcrosluiting en schouderbanden die je op je eigen maat afknoopt. Supercomfortabele drager.

Waarde: € 105